Een ei hoort erbij!

04
nov
2014

Dit is een zeer goede eiwitbron, het bevat B12, ijzer, zink, selenium en vitamine A en D. Eieren van loslopende kippen bevatten deels omega 3 vetzuren. Het eigeel bevat een zeer sterke antioxidant voor onze ogen. Hoe geler het eigeel, des te meer bescherming. Dooiers van buitenkippen, die veel gevarieerder eten, zijn veel geler.

Ei verbetert de darmperistaltiek. Zelfs als je dagelijks een eitje eet, heeft dit geen nadelig effect op uw cholesterolwaarden. Sterker nog, door de hoeveelheid vitamine B12 en de stof betaine heeft het juist een gunstig effect. Bovendien maakt de lever (die verantwoordelijk is voor 40% van de cholesterolaanmaak) minder cholesterol aan als het ruimschoots in de voeding aanwezig is. Een ander stofje in een ei zorgt voor het verlagen van de bloedvetten, waardoor het bloed minder stroperig wordt. De lecithine in een ei zorgt ervoor dat cholesterol niet aan de vaatwanden plakt. Bovendien is lecithine een hele belangrijke stof voor de prikkeloverdracht in onze hersenen. (tekorten kunnen leiden tot depressie, dementie, ADHD, dyslexie en Alzheimer.)
Tips:

  • 1 ei door de soep geeft een romig effect, geeft een langer verzadigingsgevoel en zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Ideaal als lunchsoep.
  • Ei gecombineerd met asperges helpt de lever in zijn ontgiftende taken.
  • Pocheren is de gezondste bereidingswijze.

Recept gepocheerd ei: laat water koken, zorg dat het water net van de kook af is. Doe er een scheutje azijn door en breek het ei. Haal exact 4 minuten later het ei, met een scheplepel, er weer uit. Serveer dit op een heerlijke salade.

BACK